niedziela, 21 czerwca 2015

Bezglutenowe brownie z porzeczkami

Składniki:

170 dkg gorzkiej czekolady
160 dkg masła
4 jajka
150 dkg cukru trzcinowego
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka gorzkiego kakao
czerwone porzeczki (3 garście)

Czekoladę rozpuszczamy razem z masłem w rondelku na małym ogniu. Studzimy. Jajka miksujemy z cukrem na gładką puszystą masę. Dolewamy stopniowo masę czekoladowo-masłową, cały czas miksując. Dodajemy kakao i proszek do pieczenia wciąż miksując.
Wsypujemy do gotowej masy umyte i obrane porzeczki, delikatnie mieszamy. Całość wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy ciasto 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°CPo tym czasie ciasto będzie przypieczone z wierzchu i pysznie miękkie w środku.
Nie zawiera mąki, więc nie urośnie, ale nie należy się tym przejmować, bo jest obłędnie smaczne. :)


http://ksiegowagotuje.blogspot.com/

http://ksiegowagotuje.blogspot.com/

1 komentarz: