Składniki:
170 dkg gorzkiej czekolady
160 dkg masła
4 jajka
150 dkg cukru trzcinowego
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka gorzkiego kakao
czerwone porzeczki (3 garście)
Czekoladę rozpuszczamy razem z masłem w
rondelku na małym ogniu. Studzimy. Jajka miksujemy z cukrem na gładką puszystą
masę. Dolewamy stopniowo masę czekoladowo-masłową, cały czas miksując. Dodajemy
kakao i proszek do pieczenia wciąż miksując.
Wsypujemy do gotowej masy umyte i obrane
porzeczki, delikatnie mieszamy. Całość wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do
pieczenia.
Pieczemy ciasto 20 minut w piekarniku
nagrzanym do 180°C. Po tym czasie ciasto będzie przypieczone z wierzchu i pysznie miękkie w środku.
Nie zawiera mąki, więc nie urośnie, ale nie należy się tym przejmować, bo jest obłędnie smaczne. :)
Nie zawiera mąki, więc nie urośnie, ale nie należy się tym przejmować, bo jest obłędnie smaczne. :)
| http://ksiegowagotuje.blogspot.com/ |
| http://ksiegowagotuje.blogspot.com/ |
MNIAMI, pyszność i chce jeszcze....
OdpowiedzUsuń