sobota, 6 czerwca 2015

Kolorowa sałatka

Składniki:

czerwona papryka
4-5 plastrów ananasa z puszki
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
por (biała część)
20 dkg żółtego sera w kostce
woreczek ryżu paraboiled
sól
pieprz
odrobina kurkumy i czerwonej papryki w proszku
6-7 łyżek majonezu

W lekko osolonej wodzie gotujemy ryż. Odcedzamy i przyprawiamy delikatnie kurkumą i czerwoną papryką, mieszamy aż uzyska pomarańczowy kolor. Studzimy.
Fasolkę odsączamy z zalewy na sitku i przelewamy wodą. Ananasa i paprykę kroimy na małe kawałki. Pora kroimy w talarki, przelewamy wrzątkiem. Dzięki temu straci swoją ostrość, a będzie miał piękny jasno zielony kolor. Ser żółty ścieramy na tarce.

Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez i mieszamy.




http://ksiegowagotuje.blogspot.com/




http://ksiegowagotuje.blogspot.com/


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz