Składniki:
czerwona papryka
4-5 plastrów ananasa z puszki
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
por (biała część)
20 dkg żółtego sera w kostce
woreczek ryżu paraboiled
sól
pieprz
odrobina kurkumy i czerwonej papryki w
proszku
6-7 łyżek majonezu
W lekko osolonej wodzie gotujemy ryż.
Odcedzamy i przyprawiamy delikatnie kurkumą i czerwoną papryką, mieszamy aż
uzyska pomarańczowy kolor. Studzimy.
Fasolkę odsączamy z zalewy na sitku i
przelewamy wodą. Ananasa i paprykę kroimy na małe kawałki. Pora kroimy w
talarki, przelewamy wrzątkiem. Dzięki temu straci swoją ostrość, a będzie miał
piękny jasno zielony kolor. Ser żółty ścieramy na tarce.
Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy
solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez i mieszamy.
http://ksiegowagotuje.blogspot.com/
|
http://ksiegowagotuje.blogspot.com/
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz