niedziela, 14 czerwca 2015

Sałatka z rukoli na słodko

Składniki:

3 garście rukoli
połówka brzoskwini z puszki
pół kulki białej mozarelli
starty parmezan do posypania
garść orzeszków ziemnych prażonych nie solonych

na sos:
łyżeczka miodu płynnego
łyżka octu winnego
odrobina oliwy z oliwek
opcjonalnie płaska łyżeczka musztardy ostrej (np. sarepskiej)

Płuczemy rukolę i układamy na talerzu. Brzoskwinię i mozarellę kroimy w półksiężyce, układamy na sałacie. Posypujemy orzeszkami.
Mieszamy ocet z miodem i musztardą. Powoli dolewamy oliwę z oliwek. Mieszamy sos do uzyskania jednolitej konsystencji.

Polewamy sosem sałatę. Posypujemy startym parmezanem.

http://ksiegowagotuje.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz