Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
ulubiony dżem na nadzienie
1 roztrzepane żółtko
cukier puder do posypania
Ciasto rozwijamy i nacinamy w trójkąty. Na każdym trójkącie układamy dżem lub dowolne inne nadzienie.
|
Trójkąty zawijamy w stronę zwężającego się brzegu. Zawijamy brzegi, żeby uformować kształt rogalików.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 20 minut. Trzeba po prostu obserwować czy już się lekko zrumieniły.
Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem. Uwaga: nie jedzcie gorących, żeby nie poparzyć się nadzieniem. :)
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 20 minut. Trzeba po prostu obserwować czy już się lekko zrumieniły.
Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem. Uwaga: nie jedzcie gorących, żeby nie poparzyć się nadzieniem. :)
|
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz