Składniki:
4-5 sznycli z indyka (można zamienić na 2 piersi z kurczaka)
1-1 ½ szklanki mleka
kilka krakersów (użyłam około 5-6 sztuk krakersów Lajkonika)
przyprawy (przyprawa do kurczaka, majeranek)
Mięso płuczemy, kroimy na dowolne kawałki. Wrzucamy do miski i
zalewamy taką ilością mleka, żeby przykryła wszystkie kawałki. Wstawiamy do lodówki
na ok. 2 godziny.
Po odsączeniu mięsa z mleka przyprawiamy je delikatnie. Nie za
mocno, bo krakersowa panierka już sama w sobie będzie słona.
Krakersy miksujemy w blenderze na drobną panierkę.
Mięso panierujemy i układamy na kratce wyłożonej papierem do
pieczenia. Pieczemy w 200°C
przez około 20-25 minut. Kiedy z jednej strony kawałki mięsa się przyrumienią,
mniej więcej w połowie czasu pieczenia, obracamy je delikatnie na drugą stronę.
Podajemy np. z frytkami i ulubionymi dipami.
| http://ksiegowagotuje.blogspot.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz