środa, 18 listopada 2015

Ciasteczka musli bezglutenowe

Składniki:

1 szklanka płatków jaglanych
1 szklanka otrębów gryczanych
1 szklanka suszonej żurawiny
pół szklanki ziaren  słonecznika
pół szklanki orzeszków ziemnych nie solonych
2 łyżki płynnego miodu
garść płatków migdałowych
3 dojrzałe banany

Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski. Wlewamy miód, mieszamy. Banany kroimy i miksujemy na papkę. Dodajemy do miski i mieszamy masę.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka formujemy na blaszce np. w foremce dociskając łyżeczką. Masa jest dość kleista, ale nie jest to bardzo trudne. J Wkładamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170°C. Pieczemy ok. 20-25 minut.



http://ksiegowagotuje.blogspot.com/


http://ksiegowagotuje.blogspot.com/


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz