Składniki:
dowolny makaron (u mnie bezglutenowy
kukurydziany)
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
60 dkg mięsa mielonego (np.
wieprzowo-wołowego)
szklanka gorącego bulionu (u mnie z kostki
rosołowej Biooaza)
2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
2-3 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów
(opcjonalnie)
tłuszcz do smażenia (u mnie olej kokosowy)
przyprawy (kilka posiekanych listków bazylii,
oregano, odrobinę cukru (opcjonalnie, gdy sos okaże się zbyt kwaśny)
starty żółty ser (np. cheddar)
Makaron gotujemy według przepisu na
opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Ugotowany makaron polewamy sosem,
posypujemy żółtym serem.
| http://ksiegowagotuje.blogspot.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz