Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
tłuszcz do smażenia (olej kokosowy lub
olej z pestek winogron)
przyprawy: sól, czosnek (świeży lub w
przyprawie, np. staropolski), papryka słodka, tymianek, majeranek, rozmaryn
Mięso kroimy w dowolne kawałki. Oprószamy
i nacieramy przyprawami. Przekładamy do dowolnego pojemnika, podlewamy odrobiną
tłuszczu, żeby kawałki nie wyschły. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy
kawałki mięsa. Smażymy z każdej strony niedługo, żeby mięso było przypieczone,
ale soczyste w środku.
Podajemy np. z ryżem i ulubioną surówką,
ewentualnie z dipem np. czosnkowym.
| http://ksiegowagotuje.blogspot.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz