niedziela, 15 maja 2016

Pierś z kurczaka w ziołach

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka
tłuszcz do smażenia (olej kokosowy lub olej z pestek winogron)
przyprawy: sól, czosnek (świeży lub w przyprawie, np. staropolski), papryka słodka, tymianek, majeranek, rozmaryn

Mięso kroimy w dowolne kawałki. Oprószamy i nacieramy przyprawami. Przekładamy do dowolnego pojemnika, podlewamy odrobiną tłuszczu, żeby kawałki nie wyschły. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy kawałki mięsa. Smażymy z każdej strony niedługo, żeby mięso było przypieczone, ale soczyste w środku.

Podajemy np. z ryżem i ulubioną surówką, ewentualnie z dipem np. czosnkowym.



http://ksiegowagotuje.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz